gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Черкасах про сучасні методи очищення води і безпеку праці – на підприємстві з водопостачання

10 листопада 2022

Працівників підприємства з очищення та постачання води населенню м. Черкаси проконсультували на робочих місцях з метою уникнення виробничого травматизму під час надання послуг з водопостачання.

Посадові особи Управління Держпраці у Черкаській області під час робочої зустрічі з працівниками підприємства у виробничих приміщеннях ознайомилася з новим обладнанням, за допомогою якого здійснюється автоматичне дозування хлору за результатами контролю якості води. Таке сучасне обладнання знижує вплив шкідливих факторів на працівників підприємства.

Спеціалісти, які обслуговують хлораторну, для власної безпеки повинні знати і виконувати вимоги Правил охорони праці при виробництві, зберіганні, транспортуванні та застосуванні хлору, наголосили на семінарі посадовці Управління.

Саме справність схем протиаварійних захисних блокувань і сигналізації, електронних релейних і електричних схем, систем виявлення й контролю вмісту хлору в повітрі, систем аварійного поглинання хлору, аварійної вентиляції, наявність резервного електроживлення забезпечують безпеку технологічного процесу.

Під час семінару детально обговорено питання безпеки праці під час використання обладнання, що працює під тиском, та його належного технічного обслуговування.

Детально про безпеку праці на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua