gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Запоріжжі питаннями протидії торгівлі людьми цікавляться переселенці, котрі збираються виїхати за кордон

09 листопада 2022

Про це повідомила в ефірі віжн-радіо «На дотик» головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Головного управління Держпраці у Запорізькій області Анастасія Черних.

Посадовець пояснила, що таке примусова праця, нагадала її ознаки та розповіла про інформаційно-роз’яснювальну роботу, яку інспектори праці постійно проводять із вимушеними переселенцями в логістичних хабах, місцях видачі гуманітарної допомоги, управліннях соціального захисту населення тощо.

Громадяни, які тільки вирвався з тимчасово окупованої території чи зони бойових дій, часто не звертають увагу на особливості пропонованої роботи й готові погодитися на будь-яку, а тому найбільше ризикують потрапити до трудового рабства.

Переселенців, які трохи обжилися на новому місці, вже більше цікавить, як захиститися від недобросовісних роботодавців, а тих, хто зібрався за кордон, – ще більше. Анастасія Черних наголосила, що на захист трудових прав у випадку їх порушення можуть розраховувати лише офіційно оформлені працівники.