gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельницька область: фахівці Держпраці ознайомилися з виробничими потужностями та безпекою праці на ПАТ «Подільський цемент»

09 вересня 2016

IMG_6491Під час робочого візиту у Кам’янець-Подільський район голова Хмельницької обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук, начальник Управління Держпраці у Хмельницькій області Олексій Глушаков, директор державного підприємства «Подільський експертно-технічний центр Держпраці» Анатолій Буряковський відвідали публічне акціонерне товариство «Подільський цемент».

Оглянувши основні виробничі потужності підприємства начальник управління Держпраці Олексій Глушаков відзначив належний рівень охорони праці та врахування усіх нормативних вимог під час виконання працівниками трудових обов’язків.  Адже, річні витрати на охорону праці на ПАТ «Подільський цемент» в середньому складають 8 млн. гривень – це і забезпечення працюючих колективним та індивідуальним захистом, і підвищення технічного рівня виробництва, і модернізація діючого обладнання, устаткування, машин та механізмів тощо.

IMG_6493Голова облдержадміністрації Олександр Корнійчук  зазначив, що підприємство, на якому працює більше 500 осіб, а обсяг реалізації промислової продукції за січень-липень збільшився на 15,3% відповідно до такого ж періоду минулого року, є взірцем для інших підприємств України.

Голова правління підприємства Святослав Козленко, доповнив, що сума інвестицій, вкладених у будівництво сухої лінії, склала понад 300 млн. євро. Підприємством сплачено податків до бюджетів усіх рівнів понад 100 млн. гривень (за 7 міс. цього року) та проводиться реалізація проектів соціальної допомоги, вартість яких склала понад 1 млн. грн у 2015-2016 роках.

IMG_6520IMG_6509

Інформаційно

cementgyj-zavod-8З травня 1999 року ПАТ «Подільський цемент» увійшло до складу міжнародної компанії з виробництва будівельних матеріалів CRH.

В 2008–2011 роках за рахунок коштів інвестора (компанії CRH)  підприємство пройшло повну модернізацію та перейшло на сучасний екологічно-безпечний сухий спосіб виробництва цементу.

Дане підприємство є одним із найпотужніших виробників цементу в Європі та найефективнішим і найсучаснішим підприємством із сухим способом виробництва клінкеру.

Підприємство є першим цементним заводом в Україні, який приєднався до Кіотського протоколу в рамках Проекту Спільного Впровадження ООН.