gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Хмельниччині працівники лісового господарства вдосконалили безпечне виконання робіт під час звалювання дерева

08 листопада 2022

Посадовці Управління Держпраці спільно з соцпартнерами провели практичний тренінг для працівників лісового господарства з метою відпрацювання безпечного виконання лісосічних робіт під час звалювання дерева бензомоторною пилкою.

Під час теоретичної частини тренінгу нагадали про вимоги безпеки при проведенні зазначених робіт, а також опитали працівників підприємства з метою перевірки їх готовності  довиконання  практичних завдань.

Перед початком імітації звалювання дерева працівники були забезпечені усім необхідним інструментом та допоміжними пристроями, а також  спецодягом та спецвзуттям відповідно до  вимог.

Інспектори організували практичне відпрацювання безпечного виконання підготовчих робіт при санітарній вибірковій рубці, а також безпосередньо виконання звалювання дерева у двох варіантах: з використанням звалювальної вилки та двох  клинків.

Відповідно працівники мали змогу вдосконалити та покращити практичні вміння в організації та безпечному виконанні зазначених  операцій  при виконанні лісосічних робіт.

Практичне відпрацювання зазначених робіт є досить актуальним у зв’язку із високим виробничим травматизмом в лісовій галузі останні кілька років.

Учасники тренінгу виконували усі роботи відповідно до вимог нормативно-правових актів з охорони праці та технологічної карти, використовуючи необхідні засоби та продемонстрували позитивний результат.