gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Черкасах безпечне виконання газонебезпечних робіт опрацьовано на тренінгу

08 листопада 2022

Проведення аварійних робіт в колодязі глибиною понад 1 метра та виконання газонебезпечних робіт на естакаді відгрузки газу удосконалено на тренінгу для працівників підприємства критичної інфраструктури м. Черкаси. Участь у заході взяли фахівці Управління Держпраці та соціальні партнери.

Посадовці під час вступної частини підтвердили, що працівників підприємства завчасно ознайомлено з наряд-допуском, спеціальним планом виконання газонебезпечних робіт, розташуванням їх робочих місць та визначено потребу в механізмах і пристроях.

Особи, відповідальні за проведення кожної газонебезпечної роботи, були ознайомлені та підготовлені до проведення робіт, здійснювали загальне керівництво і координацію. Під час тренінгу аварійні ремонтні роботи в колодязі глибиною понад 1 метра виконувалися бригадою у складі трьох працівників. Перед спуском в колодязь працівник підприємства провів перевірку на наявність горючих газів в робочій зоні.

«Працівники, що взяли участь у виконанні газонебезпечних робіт у колодязі, забезпечені рятувальними поясами в комплекті з рятувальною мотузкою та шланговими протигазами. Рятувальні пояси мають наплічні ремені з вузлом кріплення мотузки на їх перетині з боку спини. Вимоги законодавства з безпеки праці під час тренінгу дотримано у повному обсязі», – підбили підсумки тренінгу фахівці Управління Держпраці.

Актуальну інформацію про безпечне ведення газонебезпечних робіт можна отримати на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua