gov.ua Державні сайти України
Пошук

Підсумки перевірки ДП «Шахта №1 Нововолинська»

06 вересня 2016

DSCN5657На базі ДП «Шахта №1 Нововолинська» відбулася нарада з підведення підсумків планової перевірки, яку проводили посадові особи Управління Держпраці у Волинській області. Обговорювали проблемні питання, які виникли під час перевірки.

Ігор Кузьмінський, заступник начальника Управління Держпраці у Волинській області, наголосив керівництву шахти на обов’язковому усуненні всіх виявлених порушень.

«Звертаю увагу керівництва підприємства на ряд особливо важливих питань, зокрема отримання дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки». – зауважив Ігор Кузьмінський.

DSCN5661Загалом, головні державні інспектори Управління перевірили дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, безпечного поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, а також ведення робіт, пов’язаних з геологічним вивченням надр, їх використанням та охороною.

Виявлено 62 порушення вимог законодавства з охорони праці, найбільш грубим порушенням є відсутність дозволу. Порушення є у дільниці стаціонарного обладнання, дільниці шахтного транспорту, геолого-маркшейдерській службі, дільниці ремонтно-відновлювальних робіт, службі енергетики, котельні та в роботі служби охорони праці.

DSCN5681Так, рекомендовано негайно зупинити експлуатацію електротельфера, балона зрідженого вуглеводного газу з простроченим терміном опосвідчення, виконання робіт в електроустановках напругою вище 1000 В та експлуатацію підземних трансформаторних підстанцій. Також зупинити виконання робіт в електроустановках підземними електрослюсарями.

За виявлені порушення нормативно-правових актів з охорони праці до адміністративної відповідальності притягнуто 5 посадових осіб, в тому числі в.о. директора шахти.

DSCN5670Посадові особи Управління Держпраці видали керівництву ДП «Шахта №1 Нововолинська» обов’язковий до виконання припис із вказаними порушеннями вимог нормативно-правових актів і зобов’язали усунути порушення у строки, визначені законодавством України.