gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Кіровоградщині працівники гірничих підприємств опрацювали алгоритм дій для безаварійної роботи

01 листопада 2022

Питання безаварійного функціонування підприємств під час опалювального сезону та безпеки працівників у разі відключення електропостачання обговорили посадові особи Управління Держпраці у Кіровоградській області під час консультаційних заходів на  гірничодобувних підприємствах.

Фахівці поінформували керівний склад підприємств про алгоритм дій працівників під час зупинки та подальшого пуску виробничого обладнання, у випадках аварійного відключення джерела енергії, машин та механізмів, що рухаються (конвеєрні установки, підйомники, дробарки тощо) та дії працівників під час виконання ремонтних робіт у разі відключення устаткування та якщо подано сигнал про аварію.

Також наголосили на виконанні заходів безпеки, передбачених для відводу чадного газу з пристроїв обігріву, працюючих на твердому паливі; вимогах до автономних обігрівачів, що можуть використовуватися на дільницях, а також на неприпустимості використання саморобних обігрівачів.

Окремо розглянули виконання показників плану розвитку гірничих робіт підприємства у поточному році, відповідно до вимог Гірничого закону України.