gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: працівникам пошти акцентували на вимогах безпеки праці та трудового законодавства у сфері кур’єрської діяльності

27 жовтня 2022

З метою профілактики виробничого травматизму та додержання вимог законодавства про працю у сфері кур’єрської діяльності посадовці Управління Держпраці спільно із соціальними партнерами провели робочу зустріч з працівниками пошти.

Посадовці роз’яснили вимоги охорони праці, які безпосередньо стосуються суб’єкта господарювання, зокрема, під час вантажно-розвантажувальних робіт, проведенні робіт з інструментами та пристроями, виконанні робіт на висоті.


Крім того, особливу увагу приділили змінам у законодавстві
щодо отримання документів дозвільного характеру в умовах війни, які регламентує Постанова КМУ №314.

Обговорили питання щодо дотримання працівниками технологій виконання робіт та інших нормативно-правових документів з питань охорони праці, не допущення до роботи осіб, які не пройшли медичних оглядів, інструктажів і не мають посвідчень та знаходяться в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. 

Представникам кадрової служби інспектори наголосили на неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин. Проконсультували з актуальних питань та роз’яснили вимоги чинного законодавства про працю, особливу увагу звернули на питання оформлення трудових відносин з найманими працівниками.

Проаналізували стан виробничого травматизму та звернулиувагу на основні профілактичні заходи з метою попередження виробничого травматизму та аварійних ситуацій.

За результатами проведеного семінару працівникам рекомендовали здійснювати постійний контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною на виробничих об’єктах підприємства.

Більше про безпеку праці та трудові відносини в умовах війни на інформаційному порталі – https://www.pratsia.in.ua/