gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Сумщині для працівників лісової галузі провели семінари та тренінг з безпеки праці

20 жовтня 2022

Інспектори Управління Держпраці у Сумській області з метою попередження й уникнення виробничого травматизму з працівниками лісових господарств Конотопщини та Шосткинщини провели ряд виїзних семінарів з вимог безпеки при виконанні лісосічних робіт. Наголосили на основних вимогах законодавства України про охорону праці щодо профілактики нещасних випадків, їх недопущенні, запобіганні професійних захворювань, акцентували увагу на проведенні медичних оглядів та запобіганні захворювань працівників гострою респіраторною хворобою СОVID-19.

Поінформували про обов’язкове проведення інструктажів та навчання з питань охорони праці, порядку організації ефективної роботи, спрямованої на створення належних, безпечних і здорових умов праці на робочих місцях.

Також було проведено тематичний тренінг з імітацією реальних дій на робочих місцях, де відсутні або зведені до мінімуму шкідливі та небезпечні фактори для працівників «Сумський агролісгосп» обласного центру. Проаналізовано причини виробничого травматизму, обговорено порядок розробки ділянки вирубки лісу, перевірено обладнання та практично відпрацьовано експлуатацію бензопил. Запропоновано перелік заходів щодо попередження та зниження рівня травмувань працівників на робочих місцях.