gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Житомирщині провели учбово-тренувальні заняття щодо виявлення і усунення витоку газу в газорегуляторному пункті

14 жовтня 2022

Інспектори Управління Держпраці у Житомирській області провели для працівників Романівської дільниці Новоград-Волинського відділення АТ «Житомиргаз» учбово-тренувальне заняття щодо виявлення і усунення витоку природного газу в газорегуляторному пункті (ГРП).

Під час змодельованої ситуації витік газу виявили на фланцевому з’єднанні вихідної засувки ГРП за допомогою сигналізатору газу «Варта».

Працівники АТ «Житомиргаз» створили безпечну зону навколо місця витоку газу та провели необхідні організаційні заходи щодо недопущення використання відкритого вогню та паління.

Витік газу усунули шляхом підтяжки болтів на фланцевому з’єднанні без припинення газопостачання системи газопостачання. Після виконання робіт перевірена герметичність на фланцевому з’єднанні.

За результатами учбово-тренувальних занять бригада працювала злагоджено і професійно, а термін проведених робіт не перевищував нормативний час, зазначений у Плані локалізації і ліквідації можливих аварійних ситуацій в системі газопостачання.