gov.ua Державні сайти України
Пошук

Черкащина: про безпеку праці йшлося на семінарі для залізничників

12 жовтня 2022

Питання безпеки праці під час проведення вантажно-розвантажувальних робіт на залізниці висвітлили на семінарі для слухачів навчального центру фахівці Управління Держпраці.

Учасники заходу дізналися про основні причини травматизму в галузі, зокрема під час вантажнорозвантажувальних робіт на транспорті. Як підкреслено на заході, у переважній більшості нещасні випадки трапляються з організаційних причин. Це незадовільне функціонування або відсутність системи управління охороною праці, порушення технічного процесу, незастосування засобів колективного та індивідуального захисту, порушення вимог безпеки під час експлуатації обладнання, устаткування, машин, механізмів тощо.

На семінарі висвітлено основні вимоги Правил охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт. Наголошено, що на місцях проведення вантажно-розвантажувальних робіт повинна забезпечуватися можливість руху транспортних засобів, засобів механізації і працівників без зустрічей і перетинань технологічних потоків. Технічний стан всіх видів підіймально-транспортного устаткування, механізмів і тари повинен забезпечувати безпечну роботу з ними і відповідати умовам експлуатації, зазначеним у технічному паспорті підприємства-виробника.

Учасникам запропоновано звертатися до фахівців Управління Держпраці для отримання технічних консультацій, зокрема дистанційним шляхом за допомогою сервісу «Інтерактивний інспектор»: https://pratsia.in.ua/consultation.php

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану – на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN