gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: працівникам лісових господарств – про попередження виробничого травматизму під час виконання лісосічних робіт

07 жовтня 2022

З метою попередження виробничого травматизму з працівниками лісових господарств посадовці продовжують проводити виїзні семінари щодо безпечного проведення лісосічних робіт. Так, цього разу інспектори відвідали працівників двох лісових господарств регіону.

Посадовці роз’яснили вимоги законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці, промислової безпеки та епідеміологічних питань, а також акцентували увагу на обов’язковому їх додержанні у процесі трудової діяльності. Зазначили, що лісосічні роботи необхідно виконувати згідно вимог законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці. Також, слід дотримуватись інструкцій з охорони праці, експлуатаційної документації на технічні засоби та інструкцій підприємства-виробника, що затверджуються та діють на підприємстві.

Інспектори проаналізували стан виробничого травматизму у лісовій галузі в Хмельницькій області та запропонували перелік заходів для попередження та зниження рівня травмувань працівників на робочих місцях.

Наголосили на необхідності посилити контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною, а також забезпечити дотримання посадовими особами і працівниками вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці.

Більше про безпеку праці на інформаційному порталі – https://pratsia.in.ua/index.php