gov.ua Державні сайти України
Пошук

Одещина: в ході тренінгу з імітацією реальних дій обговорили питання безпеки під час ремонту сільгосптехніки

05 жовтня 2022

Вимоги Закону України «Про охорону праці» фахівці Головного управління Держпраці в Одеській області роз’яснили працівникам СТОВ «Буджак» під час тренінгу з імітацією реальних дій. Обговорили безпеку технічного обслуговування та ремонту сільськогосподарських машин, механізмів і обладнання.

Зараз на підприємстві, яке вирощує зернові, бобові і насіння олійних культур, активно проводиться осіння посівна кампанія та роботи по ремонту сільгосптехніки, яка буде залучена в сільськогосподарському виробництві. Тому представники Головного управління нагадали керівництву підприємства обов’язки роботодавця :
-створити на робочому місці в кожному структурному підрозділі умови праці у відповідності до нормативно-правових актів;
-забезпечити функціонування системи управління охороною праці;
– здійснювати постійний контроль за дотриманням працівниками технологічних процесів, правил поводження з машинами, механізмами, обладнанням, використанням засобів колективного та індивідуального захисту, виконання робіт у відповідності до вимог з охорони праці.

Фахівці Держпраці вчергове наголосили: щоб уникнути випадків виробничого травматизму, необхідно своєчасно проводити навчання та перевірку знань посадових осіб та працівників, які виконують роботи підвищеної небезпеки.

Під час тренінгу працівникам розповіли про деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в умовах воєнного стану, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 18 березня 2022 року № 314, із змінами.

Більше інформації шукайте за посиланнями:
https://dsp.gov.ua/trudovi-vidnosyny-pid-chas-voiennoho-stanu-v-ukraini-shcho-zminylosia
http://pratsia.in.ua