gov.ua Державні сайти України
Пошук

Львівщина: на шахті «Степова» обговорили вимоги щодо безпечної експлуатації локомотивів, обладнання підземних гаражів та зарядних камер

05 жовтня 2022

З метою технічної консультації на робочому місці для працівників дільниці шахтного транспорту ВП «Шахта «Степова» ДП «Львіввугілля» провели щорічний технічний огляду шахтних локомотивів і обладнання підземної гараж-зарядної камери на відповідність додержання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці.

Працівникам дільниці шахтного транспорту посадовці ГУ Держпраці наголосили на правилах поведінки при експлуатації гірничошахтного обладнання підземної гараж-зарядної та дотриманні правил особистої та колективної безпеки.

Виявлено 18 порушень, 6 з яких безпосередньо загрожували життю та здоров’ю людини. Звернувши на це увагу, керівництву копальні було рекомендовано заборонити експлуатацію кран-балки КЕД-7, акумуляторного електровоза АМ-8Д №7 в підземній гараж-зарядній до повного усунення виявлених порушень. Також під час перевірки усунуто 3 реальні небезпеки для робітників.

У превентивному заході взяли участь 16 працівників вугільного підприємства. Знання працівниками своїх посадових обов’язків при виникненні аварійних ситуацій – задовільні.