gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Хмельницькому під час тренінгу працівники лісового господарства відпрацювали безпечну експлуатацію дровокольного обладнання

30 вересня 2022

У Хмельницькому на одному із лісових господарств посадовці Управління Держпраці спільно із соціальними партнерами провели практичний тренінг з метою відпрацювання безпечної експлуатації дровокольного обладнання.

Під час теоретичної частини тренінгу обговорили дії працівників щодо небезпечних та шкідливих виробничих факторів, що впливають на них під час технологічного процесу виготовлення колотих дров.

Інспектори організували практичне відпрацювання безпечного виконання робіт з експлуатації та обслуговування дровокольного обладнання, під час якого працівники мали змогу вдосконалити та покращити практичні вміння в організації та безпечному виконанні зазначених робіт.

Зокрема, присутні виконували запропоновані роботи починаючи з завантажувального рольгангу, поперечного розпилу колод, подальшого повздовжнього розколу деревини та закінчуючи складанням деревної чурки.

Практичне відпрацювання зазначених робіт є досить актуальним у зв’язку із збільшеною інтенсивністю заготівлі дров у передопалювальний період, що збільшують дію факторів ризику та створюють неабияку небезпеку для працівників.

Учасники тренінгу виконували усі роботи у відповідності до вимог нормативно-правових актів з охорони праці та  технологічної карти, використовуючи необхідні засоби та продемонстрували позитивний результат.