gov.ua Державні сайти України
Пошук

Харківщина: на підприємстві зі зберігання та переробки зерна провели семінар з питань безпеки праці

29 вересня 2022

Посадовці ГУ Держпраці у Харківській області провели семінар-нараду на підприємстві зі зберігання та переробки зерна Богодухівської територіальної громади.

Під час заходу наголосили на обов’язковому дотриманні «Правил охорони праці для працівників, зайнятих на роботах зі зберігання та переробки зерна», «Правил охорони праці у сільськогосподарському виробництві», вимог безпечної експлуатації транспортних засобів, а також роз’яснили працівникам про відповідальність у разі порушення інструкцій з охорони праці.

Крім того, було надано консультацію відповідальним особам за стан охорони праці щодо ведення відповідної документації, навчання працівників з питань охорони праці та призначення відповідальних осіб, які в установленому порядку пройшли спеціальне навчання та перевірку знань.

Також було акцентовано увагу працівників та роботодавців на інформаційну кампанію «Виходь на світло!», яка направлена на подолання незадекларованої праці, роз’яснення працівникам переваг офіційного працевлаштування, їх прав та гарантій передбачених законом.

За результатами семінару працівникам підприємства роз’яснено:

які зміни внесені в нормативно-правові акти з охорони праці у воєнний час;

який інструктаж необхідно провести в умовах воєнного стану;

про порядок розслідування  нещасних випадків в умовах воєнного стану;