gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: про посилення співпраці йшлося під час робочої наради проведеної на базі Федерації профспілок

19 вересня 2022

Начальник Управління Держпраці у Хмельницькій області Олександр Малюзін взяв участь у робочій нараді, яка проводилася на базі Федерації профспілок області.

На заході був присутній заступник голови профспілкового комітету України Василь Андреєв та соціальні партнери, зокрема, представники Федерації профспілок та Центру зайнятості області.

Темою розмови стали актуальні питання щодо змін у трудовому законодавстві та посилення співпраці для легалізації ринку праці в регіоні.

Олександр Малюзін окреслив основні новації у законодавстві про працю, а також актуалізував питання взаємодії щодо подолання незадекларованої праці в регіоні. Відтак, зауважив, що сьогодні, як ніколи, важливо об’єднувати зусилля та максимально сприяти легалізації зайнятості в регіоні, адже задекларована праця захищає працівників, а сплата роботодавцями податків – це внесок в економіку країни.

Після завершення робочої наради начальник Управління Держпраці Олександр Малюзін та голова Федерації профспілок Олег Сковородніков підписали Меморандум про співпрацю.

Метою підписання документу є консолідація зусиль спрямованих на реалізацію та захист прав працівників на гідні та безпечні умови праці, зниження рівня незадекларованої праці, зменшення виробничого травматизму, скорочення заборгованості із заробітної плати.