gov.ua Державні сайти України
Пошук

В Одесі провели тренінг щодо безпечного виконання робіт з інструментами та присторями

16 вересня 2022

В Одесі фахівці Головного управління Держпраці провели тренінг з імітацією реальних подій щодо безпечного виконання робіт з інструментами та присторями.

Підприємство, на якому відбулося навчання, утворене у 2021 році та займається будівельно-монтажними роботами, а саме: монтажем, демонтажем обладнання підвищеної небезпеки, а також технічним обслуговуванням ліфтів.

Посадовці ГУ Держпраці разом з присутніми продемонстрували наглядно, як повинні виконуватися основні вимоги охорони праці під час роботи з інструментами та пристроями для безпечного виконання робіт.

Окремо розглянули та продемонстрували дії щодо основних вимог охорони праці під час виконання робіт з обробки металу та деревини на верстатах та основних вимог охорони праці під час виконання робіт із застосуванням інструменту.

Другу частину заходу присвятили кампанії «Виходь на світло!». Інспектор роз’яснила працівникам підприємства переваги офіційного працевлаштування, ризики та наслідки незадекларованої праці, норми Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану».