gov.ua Державні сайти України
Пошук

Черкащина: про особливості трудових відносин під час війни йшлося на нараді з профспілками

15 вересня 2022

Проблемні питання соціально-трудових відносин під час воєнного стану розглянуто під час наради на базі Федерації профспілок Черкаської області.

До обговорення актуальних проблем долучилися керівництво Управління Держпраці, ГУ Пенсійного фонду, галузевих профспілок області.

Учасники детально зупинилися на змінах у трудовому законодавстві під час воєнного стану, питаннях взаємодії у рамках Угоди про співпрацю, зокрема запропоновано спільно проводити інформаційно-роз’яснювальні заходи, навчальні вебінари для лідерів профспілкових організацій тощо.

Крім того, досягнуто домовленостей про розміщення у друкованих виданнях профспілкових організацій Черкащини актуальних матеріалів з питань законодавства про працю, трудові права неповнолітніх осіб, вагітних жінок тощо. Заплановано проведення роз’яснювальної роботи, спрямованої на запобігання виробничого травматизму на підприємствах області.

Представник ГУ ПФУ в області повідомив, що станом на 1 вересня заборгованість зі сплати обов’язкових платежів до ПФУ становить понад 133 млн гривень. Наразі заборгованість мають 367 платників.

Учасники заходу проаналізували стан оплати праці в регіоні, визначили державні підприємства та підприємства комунальної форми власності, які є найбільшими боржниками. Висвітлили заходи, вжиті з метою погашення заборгованості та недопущення її зростання.

Консолідація зусиль учасників наради та проведення спільної превентивної роботи дозволять збільшити кількість офіційно працевлаштованих працівників, створити на робочих місцях безпечні умови праці, уникнути професійних ризиків на роботі, обмінюватися позитивним досвідом.

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua