gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Чернігівщині триває робота з протидії нелегальній праці спільно з Укртрансбезпекою

12 вересня 2022

У рамках системної превентивної роботи фахівці Управління Держпраці у Чернігівській області спільно з посадовцями Північного міжрегіонального управління Укртрансбезпеки провели інформаційно-роз’яснювальний захід, під час якого відпрацювали питання технічного стану транспортних засобів, наявності відповідних дозвільних документів у перевізників Чернігова і області, а також питання актуалізації спільної роботи з протидії незадекларованої праці у транспортній сфері.


З метою посилення інституційної спроможності Держпраці та
Укртрансбезпеки у виявленні неоформлених працівників та нелегальних перевізників посадовці обох відомств наголосили на необхідності максимально посилити роботу у складі робочих груп на шляхах загального користування із залученням представників Нацполіції України. На думку учасників заходу, тільки у легальних перевізників, які використовують належним чином оформлену працю, можливе ефективне виконання норм охорони праці та промислової безпеки, створення належних умов роботи водіїв та безпека перевезення пасажирів і вантажів.

Більше інформації про трудові відносини під час воєнного стану можна отримати на інформаційному порталі http://pratsia.in.ua/.