gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Донеччині у Краматорську працівникам автозаправного комплексу наголосили на безпечній праці

09 вересня 2022

У Краматорську посадовці Cхідного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці провели нараду з виробничим персоналом автозаправного комплексу ПВП «Протех» з метою підвищення рівня безпеки праці і безпечної експлуатації технологічного устаткування АЗС. 

Під час заходу посадовці обговорили актуальні питання щодо:

– проведення газонебезпечних робіт при виконанні зливоналивної роботи з газовоза;

– приймання нафтопродуктів на АЗС;

– правил поведінки та дій при виникненні аварійних ситуацій, пожеж і стихійних лих.

Окремо ознайомили присутніх з нещасними випадками, що сталися при порушеннях експлуатації обладнання АЗС за 2021-2022 рік; розглянули можливі аварійні ситуації з автоцистерною, а саме: витоку і пожежі палива, вихід тиску в цистерні за межі критичних значень.

Керівництву підприємства посадовці Східного міжрегіонального управління роз’яснили, що в разі відсутності навчання та перевірки знань з питань охорони праці, чергового інструктажу з відповідних інструкцій, відсутності в установлений термін медичних оглядів, роботодавець зобов’язаний відсторонити від роботи таких працівників та не допускати до роботи працівників, яким за медичним висновком така робота протипоказана за станом здоров’я.

Також розглянули питання щодо аварій на підприємстві внаслідок бойових дій, а також пошкодження обладнання, будівель, виникнення пожежі тощо.