gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Вінниці з соцпартнерами обговорили заходи, пов’язані з детінізацією ринку праці

09 вересня 2022

З метою подолання незадекларованої праці на Вінниччині тривають спільні заходи посадовців Управління Держпраці та податківців.

Посадовці Управління Держпраці та ГУ ДПС під час наради обговорили проблематику тіньової зайнятості на Вінниччині, а також розглянули питання, що виникають при реалізації матеріалів фактичних  перевірок, під час яких виявляються факти неоформлення трудових відносин з найманими працівниками.

Представники обох відомств домовились про подальшу співпрацю та взаємодію шляхом проведення спільних заходів, обмін інформацією задля максимальної обізнаності працівників та роботодавців регіону щодо переваг та гарантій працівників після належного оформлення трудових відносин, а також щодо відповідальності роботодавців, яка передбачена чинним законодавством за неофіційне працевлаштування.

Сергій Гаєв зауважив, що інформаційна кампанія «Виходь на світло!» на Вінниччині активно триває. До інформаційних заходів задіяні усі інспектори праці Управління, які щодня відвідують суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у різних галузях та доводять працівникам і роботодавцям важливість офіційного оформлення трудових відносин та усі переваги задекларованої праці.

За два місяці проведення інформаційної кампанії, зазначеними заходами охоплено понад 3 тисячі субєктів господарювання регіону.

Робота у даному напрямі продовжується.

Багато актуальної корисної інформації з питань законодавства про працю можна дізнатися на інформаційному порталі Держпраці:  https://pratsia.in.ua/.