Хмельниччина: працівникам харчової промисловості рекомендували дотримуватися вимог безпеки при експлуатації обладнання
08 вересня 2022Фахівці Управління Держпраці у Хмельницькій області провели практичний семінар для інженерно-технічних працівників харчової промисловості стосовно дотримання вимог безпеки під час виконання робіт та експлуатації обладнання.
Безпосередньо на робочих місцях обговорили з учасниками семінару питання стосовно дотримання вимог безпеки під час виконання робіт та експлуатації парових та водогрійних котлів, трубопроводів пари та гарячої води, а також систем газопостачання.
Звернули увагу на вимоги безпеки під час експлуатації інструментів та пристроїв, виконанні вантажно-розвантажувальних робіт, робіт на висоті, безпечної експлуатації електроустановок напругою до та понад 1000В.
Виокремили проблемні питання з охорони праці та проаналізували виробничі ризики під час виконанняробіт в колодязях, колекторах та замкнутому просторі.
Роз’яснили основні аспекти атестації обслуговуючого персоналу, оформлення нарядів-допусків, процедури отримання документів дозвільного характеру в умовах війни, які регламентує Постанова КМУ №314.
За матеріалами семінару рекомендували здійснювати постійний контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною на виробництві.
Більше про безпеку праці на інформаційному порталі – https://pratsia.in.ua/index.php