gov.ua Державні сайти України
Пошук

Завдяки інспектору праці переселенка з Маріуполя отримала заборговану заробітну плату, звільнилася та знайшла нову роботу

12 вересня 2022

Ольга ( ім’я змінено), внутрішньо переміщена особа із міста Маріуполя Донецької області, опинилась у скрутних життєвих умовах: житло зруйноване, речі згоріли… Вдалося вибратися із окупації з двома доньками до Запорізької області.  

За фахом жінка є кваліфікованою швачкою, до війни працювала у фізичної особи-підприємця, шила спеціальний одяг. Вирішила звільнитися та шукати нову роботу. Проте роботодавець відмовився виплачувати заборговану за січень-лютий заробітну плату та звільняти Ольгу, хоча також виїхав до Запоріжжя.

Протягом п’яти місяців жінка намагалася врегулювати питання, але роботодавець тільки й робив, що обіцяв все владнати. Ольга випадково дізналася від знайомих, що за допомогою можна звернутися до інспектора праці.

Інспекторка зв’язалася з підприємцем по телефону та роз’яснила всі аспекти щодо звільнення працівників у військовий час, виплати заробітної плати – хай невчасної, проте обов’язкової.

За кілька тижнів підприємець повністю розрахувався з Ольгою та рекомендував її як гарну працівницю іншому роботодавцю із Запоріжжя.