gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Буковині працівники лісової галузі відшліфовували свою професійну майстерність щодо безпечного виконання лісосічних робіт

08 вересня 2022

Тематичний тренінг щодо безпечного виконання лісосічних робіт організовано Управлінням Держпраці за участі обласного управління лісового та мисливського господарства.

Захід відбувся на базі Жадівського лісництва ДП «Чернівецький лісгосп». Його безпосередніми учасниками стали фахівці з охорони праці підприємств лісогосподарської галузі, зокрема, провідні інженери та відповідальні з охорони праці п’яти лісгоспів області.

Розпочинаючи роботу тематичного форуму, начальник Управління Держпраці Василь Боячук зазначив, що метою тренінгу є підвищення професійної майстерності працівників лісової галузі, удосконалення навиків безпечного виконання лісосічних робіт, обмін досвідом у налагодженні виробничої діяльності, запобігання ризикам травмувань на виробництві.

До участі у заході було запрошено й соціальних партнерів, зокрема, представників Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в області, обласної ради профспілок та Федерації роботодавців області.

Учасники тренінгу детально обговорили загальні вимоги безпеки проведення лісосічних робіт, оцінки ступенів ризиків, експлуатацію виробничого обладнання, зокрема, використання захисного обладнання для колісних тракторів, що експлуатуються у більшості лісництв тощо.

У ході тренінгу констатувалося, що понад 60% нещасних випадків у лісовому господарстві стається саме при виконанні лісосічних робіт, а найчастіше травмуються лісоруби. Серед причин травмувань  – порушення параметрів звалювання дерев.

За результатами форуму відбулася підсумкова семінар-нарада.

Актуальна інформація, як працювати безпечно,  – на порталі Держпраці:  https://pratsia.in.ua