gov.ua Державні сайти України
Пошук

Одещина: на підприємстві морської галузі підкреслили, що у питаннях охорони праці не може бути спрощень

30 серпня 2022

«Чи можна спростити вимоги охорони праці до робітників портів з приводу довгого простою?» – таке питання задали фахівцям ГУ Держпраці в Одеській області працівники портів під час зустрічей з підприємствами морської галузі Південного регіону.

Відповідь була однозначною: не можна. У цій ситуації портовики мають ще більш уважно дотримуватися всіх правил охорони праці.

Посадовці ГУ Держпраці розповіли про технічні та організаційні причини нещасних випадків, через які травмуються працівники зернозаготівельних і зернопереробних підприємств, серед яких:

проведення робіт в приміщеннях, які не провітрюються;

у місцях ризику падіння з висоти під час виконання робіт не встановлені перила або інші засоби, які здатні захистити від падіння;

оформлення робіт без наряда-допуску у приміщеннях, де він потрібен;

несправність чи відсутність на норіях вибухорозрядників тощо.

Серйозна причина виробничого траматизму — психоемоційний стан працівників. Деякі порти Південного регіону відновили свою роботу з відгрузки і відправки зернових культур. Але, зважаючи на те, що працювати доводиться у складний час, люди не завжди можуть подолати внутрішню тривогу та занепокоєння, і через це досить часто травмуються на робочих місцях.

У зустрічах брали участь керівництво та працівники державних підприємств «Одеський порт», «МТП «Южний», «МТП Чорноморськ»,»Бруклін-Київ», «Укрелеваторпром, «Новотех-Термінал», «Порто-Сан» та інші.

Більше інформації з питань безпечної праці https://pratsia.in.ua/safe_work.php