gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: працівникам автошколи – про вимоги безпеки під час експлуатації автомобільного транспорту

25 серпня 2022

Збереження життя і здоров’я учнів, попередження дорожньо-транспортного травматизму під час підготовки водіїв транспортних засобів – тема семінару для працівників закладу, що проводить  підготовку,  перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів.

На заході були присутні соціальні партнери, зокрема, представники Фонду соціального страхування, Нацполіції та Департаменту соціального захисту населення області. 

Обговорили основні вимоги до закладів, що проводять підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів, та кваліфікаційних вимог до спеціалістів, які здійснюють таку підготовку.

Акцентували на відповідності транспортних засобів вимогам безпеки, зокрема, Правилам охорони праці на автомобільному транспорті» тощо.

Наголосили на необхідності проходити керівниками закладів та спеціалістами навчання з питань охорони праці, погоджувати списки для проходження медичних оглядів, проводити систематично технічні огляди автотранспорту.

Крім того, акцентували на перевагах задекларованої праці, зокрема, розповівши про усі переваги і гарантії для офіційно працевлаштованих працівників.

Більше матеріалів на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua/