gov.ua Державні сайти України
Пошук

Буковина: безпечне ведення робіт у діючих електроустановках відпрацювали з працівниками виробничих підрозділів «Чернівціобленерго»

22 серпня 2022

Для працівників виробничих підрозділів АТ «Чернівціобленерго» фахівці Управління Держпраці у Чернівецькій області організували тематичний тренінг щодо безпечного виконання робіт у діючих електроустановках напругою понад 1000 В.

Організовуючи тренінг, перший заступник начальника Управління Держпраці Іван Гордей, наголосив на основній меті таких навчальних зібрань, а саме на запобіганні виробничому травматизмі.

Вже під час заходу посадовець територіального органу Держпраці акцентував на основних причинах настання виробничого травматизму в енергетичній галузі, озвучив статистику останніх років та конкретизував, як посадовим особам організувати виявлення та своєчасне усунення виробничих ризиків.  

У ході тренінгу відповідальним особам підприємства наголошено на належному забезпеченні утриманні, експлуатації, обслуговуванні електроустановок відповідно до вимог чинних нормативних документів, зокрема, Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів.

Також працівникам виробничої бригади надано технічні консультації на робочих місцях, у ході яких персоналу деталізовано вимоги щодо безпечного виконання робіт в закритому розподільчому устаткуванні, окремих питань експлуатації електрозахисних засобів, тощо.

До участі у тренінгу  долучилися представники управління Фонду соціального страхування у Чернівецькій області та Чернівецької обласної ради профспілок.