gov.ua Державні сайти України
Пошук

Черкащина: спільно з соціальними партнерами – про захист трудових прав під час воєнного стану

22 серпня 2022

У Черкасах фахівці Управління Держпраці спільно з представниками ГУ ПФУ провели інформаційно-роз‘яснювальну роботу для працівників місцевого підприємства, яке займається роздрібною торгівлею продуктами харчування.

Заходи провели у рамках всеукраїнської інформаційної кампанії «Виходь на світло!».

Інспектори праці Управління Держпраці надали консультації з питань трудового законодавства, зокрема щодо матеріальної допомоги на оздоровлення під час воєнного стану, надання щорічної відпустки, проведення медоглядів, тривалості робочого часу, призупинення дії трудового договору, норми тривалості робочого часу та інші актуальні питання.

Спеціалісти ГУ ПФУ наголосили, що в умовах воєнного стану установа продовжує працювати у штатному режимі. Для вирішення пенсійних питань зацікавлені особи можуть звертатися для отримання роз’яснень в телефонному режимі.

Більше інформації та рекомендацій щодо організації трудових відносини у період воєнного стану, про ознаки примусової праці та поради, як її уникнути – за посиланням: https://cutt.ly/LZYgbeT та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/