gov.ua Державні сайти України
Пошук

На підприємствах Волині більше півтисячі об’єктів підвищеної небезпеки потребують проведення технічного огляду та експертного обстеження

17 липня 2015

article312За ініціативою державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держпраці» проведено моніторинг об’єктів підвищеної небезпеки, що експлуатуються на підприємствах Волинської області. За попередніми результатами моніторингу, більше 500 об’єктів підвищеної небезпеки потребують проведення технічного огляду та експертного обстеження.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №687 від 26 травня 2004 року, устаткування підвищеної небезпеки, що експлуатується протягом установленого строку служби підлягає проведенню технічного огляду та експертного обстеження для визначення можливості його подальшої безпечної експлуатації.

З метою попередження та запобігання нещасних випадків на виробництві та забезпечення безаварійної експлуатації об’єктів підвищеної небезпеки, ДП “Волинський ЕТЦ” звернулося до керівників підприємств області з листами-нагадуваннями про своєчасне проведення експертних робіт та роз’ясненнями щодо необхідності формування превентивної культури охорони праці.