gov.ua Державні сайти України
Пошук

Тернопільщина: під час тренінгу – про безпечне виконання лісосічних робіт в умовах воєнного стану

21 червня 2022

Посадові особи Управління Держпраці говорили про безпечне виконання лісосічних робіт з працівниками лісогосподарських підприємств області під час дводенного семінару, який проходив на базі ДП «Кременецьке лісове господарство».  


Спершу
з головними інженерами, спеціалістами з охорони праці та інженерами з лісозаготівель під час лекції було обговорено актуальні питання з охорони праці під час роботи у воєнний час, проаналізовано виробничий травматизм в лісовій галузі за 2021-2022 роки та вжиті заходи щодо зниження його рівня.

Враховуючи те, що праця лісоруба відзначається значною важкістю і напруженістю, яка збільшує потенційну загрозу і небезпеку для його здоров’я та життя, особливу увагу було приділено характерним порушенням при проведенні лісосічних робіт, розробці технологічної карти, проведенню підготовчих робіт та оцінці ризиків безпосередньо на робочому місці лісоруба.

Потім, щоб краще засвоїти теоретичний матеріал, присутні розв’язували тестові завдання з охорони праці, спілкувалися у форматі питання – відповідь та ділилися досвідом безпечного виконання робіт підвищеної небезпеки.

На завершення заходу було проведено практичне заняття на лісосіці, а саме: звалювання дерева лісорубом 6 розряду та детально проаналізовановиконання цієї роботи.

Більше інформації з питань безпеки праці в умовах воєнного стану можна отримати на інформаційному порталі Держпраці.