gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Львівщині з працівниками шахти «Відродження» говорили про безпеку праці та як діяти під час аварійних ситуацій

20 червня 2022

На шахті «Відродження» ДП «Львіввугілля» відбувся позаплановий превентивний захід з метою зясування відповідності вимогам нормативно-правових актів з охорони праці шахтних локомотивів і обладнання підземної гараж-зарядної.

Під час заходу провели щорічний техогляд електровозів, обговлрили з працівниками дільниці шахтного транспорту правила поведінки при експлуатації та обслуговуванні шахтних локомотивів і обладнання підземної гараж-зарядної, дотримання заходів безпеки при виникненні непередбачуваних аварійних ситуацій тощо.

Також для шахтарів провели тренінг щодо користування вогнегасниками, під’єднання протипожежних рукавів і стволів до пожежнозрошувального трубопроводу та гасіння умовної пожежі.

Загалом, під час заходу виявлено 15 порушень законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та 11 небезпек для працівників, які обслуговують шахтні локомотиви і обладнання підземної гараж-зарядної. Пять небезпек усунули одразу.

За результатами превентивного заходу керівнику шахти надіслано листа, у якому викладено виявлені порушення та запропоновано до їхнього усунення заборонити експлуатацію електровоза АМ-8Д №3 у підземній гараж-зарядній.