gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Одещині двох підприємців проконсультували про спрощений порядок отримання дозвільних документів під час воєнного стану

17 червня 2022

Головні державні інспектори ГУ Держпраці в Одеській області консультують підприємства, де раніше, до воєнного стану, під час перевірок було виявлено ряд порушень вимог охорони праці.

Так, нещодавно відвідали два таких суб’єкта господарювання в Одесі. В обох досі відсутні дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки. Інші порушення роботодавці усунули ще під час перевірок.

Інспектори детально роз’яснили підприємцям спрощений порядок отримання документів дозвільного характеру на період воєнного стану. Зокрема, право на виконання робіт та експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки може набуватися суб’єктами господарювання на підставі декларації про провадження господарської діяльності без отримання відповідних дозвільних документів.

Представники ГУ Держпраці наголосили на перевагах електронної подачі декларації про провадження господарської діяльності — через Єдиний державний веб-портал електронних послуг, зокрема, засобами мобільного додатку Єдиного державного веб-порталу електронних послуг (Дія).

Окремо було відзначено можливості інформаційного порталу Держпраці, де можна отримати консультацію та знайти, зокрема, відповіді на актуальні питання з охорони праці: https://pratsia.in.ua