gov.ua Державні сайти України
Пошук

Рівненщина: яких консультацій потребують в області працівники та роботодавці – розповіли в ефірі RIVNE LIVE

16 червня 2022

Про гарячі питання у сфері праці та консультаційні сервіси Держпраці розповіли в студії RIVNE LIVE.

У воєнний час всі підприємства, особливо релоковані, працюють у нових умовах. Також багато тривожних змін і в трудовому житті людей: хтось втратив роботу, хтось пішов у неоплачувану відпустку, а хтось, хоча й має офіційні трудові відносини, але того підприємства вже фізично не існує. Тому для громадян та підприємств важливою є консультаційна допомога з питань трудового законодавства.

Про ситуацію на ринку праці Рівненщини, законодавчі зміни у воєнний час та як отримати роботу чи допомогу за працевлаштованих, – розповіли Юрій Морозюк, начальник відділу з питань здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Рівненській області та Наталія Руда, начальниця відділу організації надання послуг роботодавцям Рівненського обласного центру зайнятості.

Юрій Морозюк наголосив, що для розширення консультаційної підтримки працівників та роботодавців у період воєнних дій триває інформаційна кампанія Держпраці “Україна працює!”. Вона охоплює найширший спектр діяльності підприємств та прав працівників: трудові відносини, безпека праці. Кожен, хто має запитання, чи бажає проконсультуватися, може скористатися допомогою інформаційного порталу Державної служби України з питань праці https://pratsia.in.ua/ та інших інтернет ресурсів служби та Управління Держпраці у Рівненській області.