gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: про попередження виробничого травматизму та вимоги законодавства про працю у сфері кур’єрської діяльності

15 червня 2022

Профілактика виробничого травматизму та додержання вимог законодавства про працю у сфері транспорту та кур’єрської діяльності – основна тема семінару, який провели посадовці Управління Держпраці для працівників поштового зв’язку У Хмельницькому.

Захід відбувся спільно із представниками департаменту соціального захисту населення та Фонду соціального страхування.

Роз’яснили вимоги охорони праці, які безпосередньо стосуються суб’єкта господарювання, зокрема, під час вантажно-розвантажувальних робіт, проведення робіт з інструментами та пристроями, виконання робіт на висоті.

Особливу увагу приділили змінам у законодавстві щодо отримання документів дозвільного характеру в умовах війни, які регламентує Постанова КМУ №314.

Обговорили питання щодо дотримання працівниками технологій виконання робіт та інших нормативно-правових документів з питань охорони праці, не допущення до роботи осіб, які не пройшли медичних оглядів, інструктажів, не мають посвідчень та знаходяться в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння.

 

Представникам кадрової служби інспектори наголосили на неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.

За результатами проведеного семінару працівникам поштового зв’язку рекомендовано здійснювати постійний контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною на виробничих об’єктах підприємства.