gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Чернівцях провели практичний тренінг щодо безпечного використання кисневого обладнання

31 травня 2022

Практичний тренінг на базі Чернівецького КНП “Центральна міська клінічна лікарня”  щодо безпечної експлуатації систем киснепостачання та обладнання, що працює під тискомпровели фахівці відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці. 

Під час практичної частини тренінгу фахівці Управління Держпраці спільно з працівниками медичного закладу, котрі забезпечують роботу та обслуговування систем киснепостачання, експлуатацію медичного і технологічного обладнання, де використовуються медичні гази, розглянули питання належного функціонування  устаткування, організації контролю за технічним  станом обладнання, контролю герметичності вузлів з’єднувальних деталей систем постачання кисню тощо.

У процесі заходу проведено показову перевірку фіксування деталей (вентилів) на балонах при використанні медичного кисню; дотримання умов зберігання та експлуатації кисневих балонів; здійснено візуальний огляд  киснепроводів; промоніторили якість ведення відповідної документації та інструкцій з охорони праці обслуговуючого персоналу тощо.

Водночас фахівці Управління Держпраці проекзаменували персонал щодо того, якими мали би бути дії  працівників у разі настання нестандартних та аварійних ситуацій, які цілком можливо мають шанс виникнути у процесі щоденної експлуатації систем киснепостачання та обладнання, що працює під тиском.

За результатами виконання практичних завданьвідповідальним особам медичної установи представники територіального органу Держпраці надали низку практичних рекомендацій.