gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Києві працівникам метрополітену розповіли про зміни у трудовому законодавстві на період воєнного стану

23 травня 2022

Посадові особи ГУ Держпраці провели інформаційно-роз’яснювальний захід щодо питань охорони праці та трудових відносин під час дії воєнного стану з працівниками КП «Київський метрополітен».

Зустріч відбулася у форматі «запитання/відповіді», завдяки чому представники метрополітену мали змогу не лише отримати відповіді, а ще й обговорити багато важливих для них питань.

Посадові особи ознайомили працівників підземки зі змінами внесеними у законодавство України на період дії воєнного стану, які стосуються трудових відносин, медичних оглядів, атестації робочих місць, а також виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, проведення технічних оглядів та експертного обстеження (технічне діагностування) обладнання, навчання, перевірки знань та інструктажів з питань охорони праці тощо.

В рамках Національного плану спільних дій щодо зниження рівня виробничого травматизму на 2022 рік, учасники заходу розглянули можливість проведення на базі КП «Київський метрополітен» тематичного тренінгу з імітацією реальних подій на робочому місці.