gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Івано-Франківську підприємствам з сфери геологорозвідки – про безпеку праці та зміни трудового законодавства

18 травня 2022

Посадовці Управління Держпраці в Івано-Франківській області провели робочу зустріч з представникам підприємств, що здійснюють діяльність у сфері геологорозвідки на території області.

Під час зустрічі в.о. начальника Управління Роман Смага наголосив, що Держпраці визначила основним напрямом своєї діяльності консультування та надання допомоги в організації процесу виробництва з метою збереження та зміцнення економіки України. Працівники Управління Держпраці в межах компетенції надають фахову консультаційну допомогу всім роботодавцям, що мають потребу і виявили бажання, з широкого спектру питань: трудові відносини, безпека праці, надання адміністративних послуг тощо.

Присутній на нараді начальник відділу нагляду в нафтогазовому комплексі та гірничорудній промисловості Богдан Мельник проінформував про статистику травматизму на підприємствах та наголосив на дотриманні вимог інструкцій з безпечного ведення робіт та нормативно-правових актів з охорони праці.

Представникам підприємств розповіли про зміни внесені на період дії воєнного стану, які стосуються виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки та отримання чи продовження відповідних дозволів.

Начальник відділу з питань трудових відносин та зайнятості Іванна Дубнюк роз’яснила присутнім щодо змін у законодавстві про працю в умовах воєнного часу. Зокрема, особливості укладення трудового договору в умовах воєнного стану, переведення працівників на іншу роботу, зміну істотних умов праці, надання відпусток, оплати праці тощо. 

Наприкінці зустрічі посадовці звернули увагу, що для оперативного отримання відповідей на найпоширеніші питання з трудового законодавства та безпеки праці Держпраці створила Telegram бот (@ask_sls_bot) та інформаційний портал про трудові відносини в умовах воєнного стану (pratsia.in.ua).