gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Кривому Розі для пасажирських перевізників проведено тренінг щодо безпечних умов праці під час перевезень людей

17 травня 2022

Тематичний тренінг з представниками суб’єктів господарювання, які здійснюють пасажирські перевезення автомобільним транспортом у місті Кривий Ріг, провели посадовці ГУ Держпраці у Дніпропетровській області за участі представників Криворізького відділення управління виконавчої дирекції ФСС України, відділу праці та соціально-трудових відносин управління праці та соціального захисту населення виконкому Саксаганської районної ради у місті Кривий Ріг та Криворізької міської організації профспілки.

Темою заходу стало створення безпечних і безаварійних умов праці при організації перевезень пасажирів міським транспортом під час воєнних (бойових) дій.

У ході заходу були відпрацьовані дії працівників під час включення сирени, а також на випадок можливих артилерійських обстрілів системами залпового вогню, артобстрілів та обстрілів стрілецькою зброєю.

Посадовці ГУ Держпраці наголосили на вжитті відповідальними посадовими особами підприємств додаткових заходів, які б мінімізували можливість виникнення випадків травмування як безпосередньо водіїв транспортних засобів так і пасажирів в умовах воєнного стану.

Наприкінці зустрічі представники ГУ Держпраці відповіли на запитання працівників та нагадали, що для оперативного отримання відповідей на найпоширеніші питання з трудового законодавства та безпеки праці Держпраці створила Telegram бот (@ask sls bot) та інформаційний портал про трудові відносини в умовах воєнного стану (pratsia.in.ua).