gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Вінниці ще одне підприємство поінформоване про державну підтримку бізнесу в умовах війни

12 травня 2022

На виконання окремого доручення в.о. Голови Держпраці Ігоря Дегнери щодо розширення проєкту з надання консультаційного супроводу підприємствам, що продовжують працювати в умовах війни, заступник Голови Держпраці Алла Горбатюк та начальник Управління Держпраці у Вінницькій області Володимир Марунько провели інформаційну роботу з представником підприємства, що здійснює господарську діяльність у сфері роздрібної торгівлі пальним (чисельність працівників – 46 осіб).

Під час розмови Алла Горбатюк повідомила підприємця, що Держпраці розширила пілотний проєкт з надання консультаційної підтримки релокованим на інші підприємства, що здійснюють господарську діяльність на території України. Тепер отримати консультації з питань законодавства про працю та охорону праці можуть суб’єкти господарювання усіх регіонів України, в тому числі і Вінниччини.

Володимир Марунько зауважив, що з метою дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці та недопущення зупинки виробництва, Урядом прийняті Постанови, які дають право суб’єкту господарювання забезпечувати виконання робіт, не порушуючи при цьому законодавства з питань охорони праці.

Відповідно до Постанови КМУ від 18 березня 2022 р. №314, суб’єкти господарювання мають можливість на період дії воєнного стану подати до Міністерства економіки України Декларацію про проведення господарської діяльності, яка є тимчасовою заміною дозвільним документам, що діяли до воєнного стану.

Посадовці Держпраці роз’яснили переваги, порядок та особливості подання відповідної Декларації, а також повідомили, що Постанова діє лише на період воєнного стану і не пізніше одного місяця після припинення чи скасування воєнного стану, суб’єкт господарювання зобов’язаний отримати відповідні дозвільні документи в порядку, строки та на умовах, що передбачені чинним законодавством.  

З метою недопущення порушень законодавства з питань охорони праці та виникнення труднощів в організації робочих процесів підприємства, субєкту господарювання рекомендовано скористатися можливостями зазначеної Постанови.

У результаті зустрічі, підприємець взяв до уваги інформацію від посадових осіб Держпраці та здійснив процедуру подання до Мінекономіки України Декларації про проведення господарської діяльності.