gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Вінниці під час робочої наради обговорили особливості функціонування та підтримки бізнесу в умовах війни

06 травня 2022

Сьогодні, 6 травня, у приміщенні Вінницької міської ради відбулась робоча зустріч, на якій були присутні заступник Голови Держпраці Алла Горбатюк, заступник Голови ВМР Андрій Очеретний, начальник Управління Держпраці у Вінницькій області Володимир Марунько та перший заступник начальника Управління Володимир Боковець.

Під час заходу було обговорено особливості функціонування бізнесу в умовах війни.

Заступник Голови Держпраці Алла Горбатюк повідомила, що Держпраці розширює пілотний проєкт з надання консультаційної підтримки не лише релокованим, а й іншим підприємствам, що здійснюють господарську діяльність на території України. Тепер усі роботодавці зможуть отримати консультації, зокрема з питань організації трудових відносин, безпеки праці, надання адміністративних послуг, розслідування нещасних випадків в умовах воєнного стану тощо.

Окрему увагу було акцентовано на питанні провадження господарської діяльності суб’єктами господарювання під час воєнного стану. Посадовцями Держпраці зазначено, що з метою дотримання підприємствами вимог нормативно-правових актів з охорони праці та недопущення зупинки виробництва, Урядом прийнято ряд Постанов, які дають право забезпечувати виконання робіт, не порушуючи при цьому законодавства з питань охорони праці.

Так, відповідно до Постанови КМУ від 18 березня 2022 р. №314, суб’єкти господарювання мають можливість на період дії воєнного стану, подати до Міністерства економіки України Декларацію про проведення господарської діяльності, яка є тимчасовою заміною тим дозвільним документам, що діяли до воєнного стану.

Присутні також обговорили надання підтримки релокованим підприємствам. Андрій Очеретний поінформував, що від початку війни, до м. Вінниці виявили бажання перемістити своє виробництво 17 підприємств.

У свою чергу, очільники Управління Держпраці зауважили, що фахівці Управління у межах своєї компетенції відтепер надаватимуть необхідний консультаційний супровід не лише переміщеним, а іншим підприємствам, що продовжують свою діяльність в умовах війни.