gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: з працівниками харчової промисловості – про додержання вимог безпеки під час виробництва хлібобулочних виробів

25 квітня 2022


Для сучасного виробництва характерні швидка зміна технологій, оновлення обладнання, впровадження нових процесів і матеріалів
, зокрема у харчовій промисловості, що зумовлює ризики травмувань працівників під час виконання робіт.

Задля попередження виробничого травматизму фахівцями Управління Держпраці  у Хмельницькій області проведено семінар щодо дотримання вимог безпеки у харчовій промисловості, а саме під час виробництва хліба та хлібобулочних виробів.

Наголошено, що безпека виробничих процесів забезпечується, передусім, додержанням вимог безпеки усіма працівниками підприємства та застосуванням технічно справного обладнання та устаткування. А також шляхом допуску до роботи працівників, які пройшли навчання, інструктаж з питань охорони праці.

Особливу увагу необхідно приділяти службі охорони праці підприємства, а саме проведенню всіх необхідних інструктажів, організації навчання безпечним методам і прийомам виконання робіт, наданню першої допомоги потерпілим.