gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Кіровоградщині триває роз’яснювальна робота з людьми, які через війну прибувають із інших регіонів України

02 квітня 2022

Посадові особи Управління Держпраці проводять в різних районах області інформаційні зустрічі та спілкуються в онлайн форматі з переселенцями, які внаслідок війни були змушені покинути свої домівки. Багато з них шукають роботу.

Під час заходів інспектори Управління наголошують на ризиках потрапляння у ситуацію з торгівлею людьми. Надають поради, щоб внутрішньо переміщені особи при працевлаштуванні не погоджувались на роботу, коли їм пропонують працювати нелегально, не повідомляють назву роботодавця, вимагають віддати паспорт або інші документи, плату за працевлаштування, пропонують захмарну заробітну плату тощо.

Переселенцям та працівникам відділів соціального захисту населення, які проводять відповідну реєстрацію внутрішньо переміщених осіб, роздано буклети з питань запобігання торгівлею людьми для подальшого розповсюдження.

Також учасникам зустрічей висвітлено такі питання, як особливості укладення трудового договору без документів, які підтверджують їх особу і фаховість, призупинення дії трудового договору, надання відпустки без збереження заробітної плати тощо.