gov.ua Державні сайти України
Пошук

Одещина: посадовці ГУ Держпраці розповіли журналістам журналу „Охорона праці” про безпеку праці під час весняно-польових робіт

01 квітня 2022

«Настала весна» — таку назву має стаття, опублікована в 3-му номері  науково-виробничого журналу  „Охорона праці”. Автор матеріалу, начальник відділу нагляду в АПК та СКС ГУ Держпраці в Одеській області Валентин Медюк підкреслює, що під час весняно-польових робіт об’єктивно підвищується ймовірність травматизму, особливо через недотримання правил охорони праці та неналежну організацію робіт.

Посадовець розповідає, що кількість нещасних випадків на підприємствах Одеської області значно зменшується, але сільськогосподарська галузь залишається травмонебезпечною. Тому підприємства галузі, як завжди, перебувають під постійним контролем фахівців Держпраці.

Фахівець ГУ Держпраці наводить причини аварій і нещасних випадків під час весняно-польових робіт, серед яких:

незадовільний технічний стан тракторів і сільськогосподарських машин;
порушення технологічного процесу;
допуск до роботи без навчання та перевірки знань з охорони праці та ін.

Представники Головного управління, консультуючи працівників сільгосппідприємств, нагадують: щоб уникнути травмування під час весняно-польових робіт,  важливо в період підготовки до них вжити профілактичних заходів з охорони праці.