gov.ua Державні сайти України
Пошук

Сумська область: від вибуху боєприпасів загинуло 2 працівники науково-дослідного інституту та представник НАТО

29 липня 2016

1469551775_21626428 липня 2016 року о 16 год. 50 хв. у м. Шостка Сумської області на майданчику випалювання боєприпасів випробувальної станції – 2 (ВС-2) Державного науково-дослідного інституту хімічних продуктів Державного концерну «Укроборонпром» під час проведення розвантажувальних робіт боєприпасів для їх подальшої утилізації стався вибух боєприпасу, внаслідок чого отримали травми 5 осіб, з них – 3 людини загинуло (два працівники інституту та один представник НАТО, який був громадянином України і на місці події перебував у рамках спільної програми з НАТО, яка передбачає допомогу Україні в утилізації боєприпасів).

За дорученням Державної служби України з питань праці Управлінням Держпраці у Сумській області створено комісію зі спеціального розслідування групового нещасного випадку. Причини нещасного випадку будуть встановлені комісією у ході спеціального розслідування.

Інформаційно. Державний науково-дослідний інститут хімічних продуктів отримав у грудні 2013 року Дозвіл на виконання робіт з утилізації боєприпасів.