gov.ua Державні сайти України
Пошук

Сумщина: про права медичних працівників говорили на хвилях радіо Ромен

23 лютого 2022

Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Сумській області Тетяна Яременко розповіла слухачам радіо Ромен про нові вимоги до оплати праці медичних працівників.

Під час ефіру посадовець надала роз’яснення про порядок нарахування та виплати заробітної плати з урахуванням Постанови КМУ від 12.01.2022 №2 «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я».

Особливу увагу інспектор акцентувала на питанні належного оформлення трудових відносин. Так, якщо працівник працює повний робочий день, а по факту заробітну плату отримує за 0,5 чи 0,75 ставки, то такий працівник вважається особою без належного оформлення трудових відносин. У разі встановлення вищевказаного порушення для установи передбачена фінансова відповідальність у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення.

На завершення було зазначено, що на території Сумської області постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота серед закладів охорони здоров’я щодо недопущення порушень чинного законодавства та трудових прав медпрацівників.