gov.ua Державні сайти України
Пошук

Одещина: колективу обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф – про дотримання норм трудового законодавства медпрацівників

18 лютого 2022

У Головному управлінні Держпраці в Одеській області триває інформаційна кампанія, спрямованана дотримання трудових прав медиків Одещини.

Фахівцями управління з питань праці було проведено роз’яснювальну зустріч з керівництвом, представниками Об’єднаної профспілкової організації комунального некомерційного підприємства «Одеський обласний центр екстреної медичної допомоги і медицини катастроф» Одеської обласної ради та колективом медичного закладу.

Під час наради йшлося про обов’язкове підвищення базового рівня заробітної плати для лікарів та медичних сестер, а також – недопущення штучного встановлення їм неповного робочого часу чи примушування до написання заяв на звільнення.

Керівництво комунального некомерційного підприємства «Одеський обласний центр екстреної медичної допомоги і медицини катастроф» Одеської обласної ради запевнило, що вони ознайомлені з постановою та дотримуються усіх норм чинного законодавства про працю.  

Посадовці ГУ Держпраці під час спілкування з медичними працівниками закладу роз’яснили порядок нарахування та виплати заробітної плати з урахуванням Постанови Кабінету Міністрів України від 12.01.2022 № 2 «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я»  на 2022 рік.


Окремо було наголошено, що у 
разі «формального», примусового, документального тощо переведення працівника на неповний робочий день або тиждень, але фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений в закладі, передбачена відповідальність у вигляді штрафу — в десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення (абзац другий частини 2 статті 265 Кодексу законів про працю України).