gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Харківщині керівникам закладів охорони здоров’я наголошено на додержанні трудових прав медпрацівників

16 лютого 2022

Посадовці ГУ Держпраці у Харківській області, у рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо забезпечення трудових прав працівників, зокрема при запровадженні роботи на умовах неповного робочого часу, відвідали КНП Харківської обласної ради «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», КНП «Міська клінічна лікарня № 14 ім. проф. Л.Л. Гіршмана» Харківської міської ради, КНП «Міська поліклініка №26» ХМР та КНП «Міська клінічна лікарня № 30» Харківської міської ради.

Під час інформаційних візитів з адміністрацією закладів обговорено зміни, які відбулися при нарахуванні заробітної плати відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12.01.2022 № 2 «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я».

В свою чергу медичні працівники середньої ланки зазначили, що виконання професійних обов’язків у зазначених закладах відбувається без порушення трудових прав, зокрема примусового запровадження роботи на умовах неповного робочого часу не відбувається та заробітна плата виплачується у повному обсязі.