gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Херсонщині тривають перевірки закладів охорони здоров’я, наразі – Каховська центральна міська лікарня

11 лютого 2022

У розпал пандемії чимало лікарень, які надають медичну допомогу хворим на гостру респіраторну хворобу COVID-19, провели реконструкцію існуючих потужностей та встановили додаткове, а подекуди – принципово інше, більш сучасне обладнання для генерації та постачання кисню в медичних цілях.

Не стало винятком і Комунальне некомерційне підприємство «Каховська центральна міська лікарня імені родини Панкеєвих Каховської міської ради», планову перевірку якого розпочало ГУ Держпраці у Херсонській області.

Крім традиційних балонів з киснем тут тепер експлуатується киснева станція, яка включає установку стиснення повітря, перетворювач та ємність для зберігання стисненого кисню на 1000 літрів. На станції кисень генерується, проходить очищення та фільтрацію, зберігається та постачається до відділень.

Лікарня має необхідні дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки, зокрема: газонебезпечні роботи, зберігання балонів із стисненим газом, роботи в електроустановках напругою понад 1000 В, та на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки: парових та водогрійних котлів, посудин, що працюють під тиском, трансформаторних підстанцій, ліфтів пасажирських та лікарняних тощо.

Загальна кількість працівниківстановить 384 особи.

Під час заходу посадовці ГУ Держпраці перевірять функціонування системи управління охороною праці, роботу служби охорони праці, стан охорони праці у підрозділах (стаціонарних відділеннях, допоміжних та господарчих службах), організацію безпечного виконання робіт підвищеної небезпеки.

Також на початку перевірки проведені інформаційно-роз’яснювальні заходи з працівниками лікарні на робочих місцяхоператорів котельні, стерилізаторів медичних автоклавів та інших, надані методичні рекомендації щодо безпечного застосування кисню.