gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Волині Голова Держпраці особливу увагу звернув на погашення заборгованості по зарплатні на підприємствах області

28 липня 2016

IMG_2134 (1)27 липня 2016 року Голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега з робочим візитом відвідав Волинську область.

Очільник Служби представив начальника Управління Держпраці у Волинській області Ростислава Стаська.

Також Роман Чернега зустрівся із головою Волинської облдержадміністрації Володимиром Гунчиком. Обговорили питання легалізації заробітної плати, що є гарантією соціальної захищеності працівників.

У рамках робочої поїздки Голова Держпраці провів зустріч з колективом Управління Держпраці та ДП «Волинський експертно-технічний центр Держпраці», наголосив на пріоритетних завданнях, які стоять перед Службою. Зокрема, це стан промислової безпеки та охорони праці на підприємствах регіону.

IMG_2088 (3)«Рівень травматизму на підприємствах Волинської області зріс вдвічі. Тому наголошую на якості проведення спеціальних розслідувань нещасних випадків. Обов’язок інспектора виявити та попередити ризики, а також не допустити в майбутньому виникнення подібних нещасних випадків» – зауважив Голова Служби.

Особливу увагу Роман Чернега звернув на питання легалізації праці, виведення заробітної плати в прозоре русло та погашення заборгованості із зарплати на підприємствах області.

«Для такої невеликої області, як Волинська, заборгованість із заробітної плати у розмірі більше 10 млн. грн. неприпустимо велика. Ця проблема потребує негайного вирішення, адже це не тільки наповнення бюджету держави, а й визначені законом гарантії для працюючого населення» – підкреслив Роман Чернега.

Голова Держпраці вкотре наголосив на недопущенні проявів корупції в органах державної влади. Усі корупційні ризики необхідно зупиняти вщент та застерігати будь-які можливі прояви таких. Хабарникам немає і не може бути місця в системах управління.

IMG_2281Голова Служби також відвідав Спільне українсько-польське підприємство «Модерн-Експо».

Група компаній «Модерн-Експо» – міжнародний холдинг, провідний виробник і постачальник торгового обладнання в Центральній і Східній Європі. Основними продуктами є торгові та складські стелажі, касові бокси, обладнання з нержавіючої сталі, холодильне і POS-обладнання.

Роман Чернега відзначив високий рівень підприємства у формуванні культури охорони праці. Зауважив, що система охорони праці на підприємстві функціонує на належному рівні.